Altijd in beweging

Sinds ik mij kan herinneren ben ik in beweging, in de breedste zin van het woord. Van uitdagende bewegingen tot het leren herstellen van mijn lichaam. Opgroeiende in een sportieve familie is de interesse in beweging verder aangewakkerd en ben ik erin gespecialiseerd.

Plezier in bewegen

Floor ter Burg

Het plezier in bewegen is doorslaggevend geweest voor mijn ontwikkeling in de wereld van beweging. Van bewegen heb ik uiteindelijk mijn werk kunnen maken.

Via de opleiding tot sportinstructeur ben ik in aanraking gekomen met diverse buitensporten. Daarin leerde ik waarom de een gemakkelijker beweegt dan de ander, waarom de een het volhoudt en de ander afhaakt. En zeker wanneer je uit je comfortzone bent, bijvoorbeeld op hoogte of als je je op onbekend terrein begeeft. Hoe reageer je en hoe kun je, ongeacht het resultaat, in deze situatie van overleven naar beleven gaan om vervolgens met trots terug te kijken op wat je zojuist hebt bereikt?

Met mijn kennis en ervaring help ik je hier graag bij.

Verder kijken dan jouw hulpvraag

Tijdens mijn opleiding tot oefentherapeut Mensendieck heb ik geleerd verder te kijken dan enkel naar jouw hulpvraag. Wat is je motivatie, over welke kennis beschik je, wat kun je al en hoe is jouw omgeving? Al deze facetten spelen een rol in jouw herstellend vermogen. 

Met zo’n 14 jaar werkervaring heb ik diverse kanten van mezelf ontdekt. Van het instrueren van sporters tijdens hot-yoga tot het opleiden van instructeurs in klimparken. Van algemene hulpvragen in de fysiopraktijk tot specialistische hulpvragen in de geriatrie (ouderenzorg) en gehandicaptenzorg. Hierin heb ik samengewerkt met de sporter of hulpvrager, maar ook met de directe en indirecte omgeving. Van sportloketten en recreatievoorzieningen tot huisartsen, orthopedagogen en andere medisch specialisten. 

Mijn methode

Samen in het proces
naar jouw doel

De gemeenschappelijke deler in deze diverse situaties?
Het gezamenlijk aangaan van een proces met een specifiek doel. Vooral kijkend naar wie jij bent in plaats van waar je last van hebt. Kijkend naar jouw mogelijkheden, daar vertrouwen in krijgen en vanuit die kracht werken naar het bereiken van jouw doel.

Werkwijze

Ik doe zowel 1-op-1 trajecten met particulieren, als zakelijke trainingen. Altijd volgens een op maat gemaakt proces.

Lees meer

Contact

Heb je een medische klacht of een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op!

floor@debeweegpraktijk.com

X